Welkom, log in of maak een account aan om mee te spelen!

Inschrijving
U kunt zich gedurende het hele jaar inschrijven voor dit spel. U krijgt automatisch voor het begin van een ronde een e-mail dat u uw team kunt samenstellen. Het meedoen en inschrijven bij wielerkenner is GRATIS. Wanneer u éénmaal aangemeld bent kunt u uw gebruikersnaam telkens weer gebruiken, iedere keer opnieuw aanmelden hoeft dus niet.

Grote Ronden spelregels:

Doel van het spel.
U kiest voordat de ronde begint 15 wielrenners. Deze 15 wielrenners kunnen punten scoren per etappe. Wie aan het eind van de ronde de meeste punten heeft behaald mag zich de wielerkenner noemen. Ook kunt u reservewielrenners selecteren, deze zullen uitsluitend gebruikt worden wanneer voor de start van een grote ronde renners niet starten, bijvoorbeeld omdat ze alsnog worden vervangen door hun eigen team of als ze niet mogen starten. Zodra de eerste etappe/proloog begonnen is dan vervallen de reserverenners

Prijzen
De eerste rondes zullen vooral voor de eer worden gespeeld. Daarnaast staat het altijd vrij voor een sponsor om prijzen ter beschikking te stellen, hiervoor kan contact worden gezocht via het contact formulier. Indien er een prijs ter beschikking is gesteld en er meerdere mensen op de eerste plaats eindigen zal er worden geloot tussen de verschillende winnaars.

Klassementen
Iedere dag wordt er een nieuw klassement opgemaakt. Er worden verschillende klassementen opgemaakt een dagklassement, totaal klassement en een subleague klassement.(Voor de subleague is het vereist dat er minimaal 2 deelnemers moeten zijn.)

Puntentelling
Renners in uw team kunnen het volgende aantal punten per etappe verdienen. Een eventuele ploegentijdrit telt niet mee voor het dagklassement of het algemeen klassement.

Doping
Een dag of einduitslag kan achteraf niet weer worden gewijzigd wanneer er iemand is betrapt op doping gebruik.

Plaats Punten
1 35
2 25
3 20
4 15
5 10
6 8
7 6
8 4
9 2
10 1

Het eindklassement
Het eindklassement telt voor drie daguitslagen.
Zie onderstaande puntentelling.

Plaats Punten
1 105
2 75
3 60
4 45
5 30
6 24
7 18
8 12
9 6
10 3

SeizoenSpel spelregels:

Doel van het spel:
U kiest voordat een wedstrijd begint 15 wielrenners. Van deze 15 wielrenners kan er maar één punten behalen. Alleen de eindwinnaar krijgt punten.

Prijzen:
Er zal worden gespeeld om de eer. Wij staan echter altijd open voor een sponsor die prijzen ter beschikking wil stellen, hiervoor kan contact worden gezocht via het contact formulier

Puntenverdeling:
Alleen de renner die de wedstrijd wint krijgt punten. De speler krijgt het aantal punten wat hij aan sterren heeft gegeven aan de winnaar van de wedstrijd. Als hij bijvoorbeeld de winnaar vijf sterren gegeven dan krijgt hij vijf punten bij zijn totaal opgeteld..

U geeft op de volgende manier uw renners punten:

*****
één wielrenner met vijf sterren
****
twee wielrenners met vier sterren
***
drie wielrenners met drie sterren
**
vier wielrenners met twee sterren
*
vijf wielrenners met één ster

U kunt uw wielrenners selecteren tot op de wedstrijddag 10:00 uur.

Klassement:
Na iedere wedstrijd wordt de uitslag bijgewerkt.


Tot slot
Het spel is in eerste instantie bedoeld voor een ieder zijn plezier. Wanneer er op wat voor manier dan ook vals gespeeld wordt, is de spelleiding gerechtigd om een speler uit te sluiten van wielerkenner.nl.